Fazla tuz tüketimi yüksek kan basıncına neden olmaktadır. Ayrıca aşırı tuz tüketimi, inmelerin en önemli sebeplerinden birisi olarak gösterilmektedir.

Size Özel Yeni Model Otantik - Özel Tasarım Takılar ve Aksesuarlar, kolye küpe bileklik modelleri en uygun takı fiyatları
Edirne Keşan Devlet Hastanesi Diyetisyeni Elem Kaya, "Turşu, konserveler, ketçap, cips ve hazır sosların tuz içeriği çok fazla olduğundan fazla tüketmemeye dikkat edilmelidir" dedi.
Haber Sağlık 16 Mart 2016 Bu Haber 1683 kişi tarafından okundu.

tekirdağ Turşu, Konserve, Ketçap, Cips Ve Hazır Soslara Dikkat

Edirne Keşan Devlet Hastanesi Diyetisyeni Elem Kaya, "Turşu, konserveler, ketçap, cips ve hazır sosların tuz içeriği çok fazla olduğundan fazla tüketmemeye dikkat edilmelidir" dedi.

 

Aşırı tuz tüketiminin sağlıksız bir beslenme şekli olduğunu belirten Diyetisyen Elem Kaya, "Özellikle aşırı tuz tüketiminin önemli bir etken olduğu hipertansiyon, dünyada önlenebilir ölüm nedenleri içerisinde bir numaralı risk faktörüdür. Fazla tuz tüketimi yüksek kan basıncına neden olmaktadır. Ayrıca aşırı tuz tüketimi, inmelerin en önemli sebeplerinden birisi olarak gösterilmektedir. Günümüzde önemli birer sağlık sorunu haline gelen mide kanseri, osteoporoz, böbrek hastalıklarının gelişimiyle de yakından ilişkili olduğu belirlenmiştir" ifadelerini kaydetti.

 

Ülkemizde insanların yemeğin tadına bakmadan hemen tuza yöneldiğini söyleyen Kaya, "Normalde tüketilmesi gereken tuz miktarının 3,5 katı kadar fazla tuz tüketilmektedir. İnsan vücudunun çok düşük oranda sodyum mineraline ihtiyacı vardır. Yüksek miktarda sodyum tüketiminin ciddi sağlık problemlerine neden olduğu bilinmesine rağmen dünyanın birçok yerinde kişiler alması gereken miktardan çok daha yüksek miktarda sodyum tüketmektedirler. Günlük normal bireyler için tuz ihtiyacı 3-7 gram arasında, ortalama 5 gramdır" açıklamasında bulundu.

 

Satın alınan ürünlerin etiketlerinin de mutlaka okunması gerektiğini vurgulayan Kaya, "Tuzsuz ya da tuzu azaltılmış besinler tercih edilmelidir. Yemekler pişirilirken kullanılan tuz miktarına dikkat edilmeli, yemeğin ve salatanın tadına bakmadan tuz ilavesi yapmaktan kaçınılmalıdır. Tuzu azaltabilmenin bir yolu da baharat kullanımını arttırmaktır. Baharatlar yemeğe aroma kattığı için tuz tadına daha az ihtiyaç duyulur" şeklinde konuştu.

Prefabrik & Çelik Evlerde Ekonomik Sağlam Çözümler Adalı İnşaat
 haberleriKansere karşı hurma


SAĞLIK 20 Haziran 2017
genel haberleri
 haberleriObezite Ameliyatları Kalp Yetmezliği Riskini Azaltıyor


SAĞLIK 19 Haziran 2017
genel haberleri
 haberleriKırklareli’nde Bayram Coşkusu


GÜNDEM 27 Haziran 2017
genel haberleri
 haberleriÇerkezköy'de Bayramlaşma Töreni


GÜNDEM 27 Haziran 2017
genel haberleri
 haberleriTürk Ressamdan Bulgaristan’da Müthiş Bir Resim Daha!


GÜNDEM 27 Haziran 2017
genel haberleri
 haberleriRamazan Bayramı Bayramlaşma Töreni Düzenlendi


GÜNDEM 27 Haziran 2017
genel haberleri
 haberleriRamazan Ayında 11 İlçede 11 Hatim


GÜNDEM 23 Haziran 2017
genel haberleri
 haberleri"Engelsiz Bir Hayat Diliyoruz"


GÜNDEM 23 Haziran 2017
genel haberleri
Trakya Tur Balkanları Bizimle  Keşfetmeye Ne Dersiniz?
facebooktwitterrsssanalbasin.com üyesidir
online alışveris

59.COM.TR ve alt sayfalarında gezdiğinizde kullanım şartlarını kabul etmiş sayılırsınız. Sitede yer alan her türlü yazılı ve görsel materyalin kaynak belirtmeden izinsiz kopyalanması ve kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre suçtur. Her Hakkı Saklıdır. © 2015