CHP Tekirdağ: Bu Bir Darbedir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Ön Seçim Adayı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması, ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. CHP Tekirdağ İl Başkanlığı, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını “halkın iradesine yönelik bir darbe girişimi” olarak nitelendirerek, parti binası önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, iktidarı sert bir dille eleştirerek, “Bu, millete topyekun bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.
CHP’den Sert Tepki: “Halkın İradesi Hedef Alınıyor”
CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye, halkın seçme ve seçilme hakkını, halkın iradesini ve seçtiklerini hedef alarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Erdoğan iktidarının büyük siyasi saldırısıyla güne başladı. Erdoğan ve çevresindeki dar çıkar grubu, halkın seçme ve seçilme hakkına açık bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu, millete topyekun bir saldırıdır.”
Taşmerdivenli, son seçimlerde CHP’nin halkın iradesiyle Türkiye’nin birinci partisi olduğunu hatırlatarak, “Milletin iradesiyle yükselen bu büyük güç, halkçı belediyecilik anlayışıyla, ön seçim kararlılığıyla, şeffaf ve adil yönetim ilkeleriyle iktidarın korkulu rüyası haline gelmiştir. Ve şimdi, seçimle kazanamayacaklarını anlayanlar, zorbalığa başvurmaktadır! Hedef alınan yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi değil, milletin ta kendisidir” dedi.
“Ekrem İmamoğlu Milletimize Emanettir”
Taşmerdivenli, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını “hukuk dışı bir girişim” olarak değerlendirerek, “Erdoğan’ı sandıkta 4 kez yendiği için defalarca iktidarın saldırılarının hedefi olan Cumhurbaşkanı Ön Seçim Adayımız, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’daki çalışma arkadaşları, belediye başkanlarımız, yol arkadaşlarımız, gazeteciler, fikir insanları, toplumun her kesiminden yurttaşlar bu sabah itibariyle gözaltına alınmıştır. Bu bir darbedir!” ifadelerini kullandı.
CHP Tekirdağ İl Başkanı, milletin iradesinin yerine geçmeye çalışan bir gücün devrede olduğunu belirterek, “Bu güç, ülkeyi kendi iktidarı için rehin almak isteyen dar ve küçük bir çıkar grubudur. Bu güç bertaraf edilmezse, 86 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliği kalmayacak, ülkemiz felakete sürüklenecektir” uyarısında bulundu.
“86 Milyonun Geleceğine Sahip Çıkma Mücadelesidir”
Taşmerdivenli, CHP’nin bu süreçte milletin yanında olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın kumpaslarına dün boyun eğmediğimiz gibi bugün de boyun eğmiyoruz. Siyaseti iktidarın istediği sınırlarda yapmadık, yapmıyoruz. Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir. Esas güç millettir ve en sonunda mutlaka millet kazanacaktır” dedi.
CHP Tekirdağ İl Başkanı, tüm vatandaşları 23 Mart’taki ön seçimlere katılmaya çağırarak, “Oylarımızla, irademizle, örgütlü gücümüzle, bu hukuksuzluğa dur diyelim! Her şey çok güzel olacak! Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” mesajını verdi.
Akşam Saatlerinde Miting Düzenlendi
CHP Tekirdağ Örgütü, Ekrem İmamoğlu’na destek olmak amacıyla akşam saatlerinde Köprübaşı mevkisinde bir miting düzenledi. Yüzlerce Tekirdağlının katıldığı mitingde, Türk bayrakları ve sloganlarla Cumhuriyet’e sahip çıkma çağrısı yapıldı. CHP Tekirdağ İl Başkan Vekili Levent Gündoğdu, yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Hep birlikte, yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğiz! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’na yapılan hukuksuzluğun karşısında değerli başkanımızın yanındayız!” dedi.