Gökhan Diktaş: Türkiye Yüzyılı Hedeflerimize Milli Teknoloji Hamlesiyle Yürüyoruz

Gökhan Diktaş: Türkiye Yüzyılı Hedeflerimize Milli Teknoloji Hamlesiyle Yürüyoruz

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Diktaş, AK Parti'nin "Milli Teknoloji Hamlesi" kapsamında Türkiye Yüzyılı hedeflerine ilerlediğini belirterek, sanayide tam bağımsızlık ilkesi doğrultusunda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uygulanan istikrarlı politikalar sayesinde sanayi üretiminde büyük gelişmeler yaşandığını ifade eden Diktaş, Türkiye’nin Çin’den Orta Avrupa'ya kadar uzanan bölgede en fazla ürünü en fazla ülkeye ihraç eden ülke konumunda olduğunu söyledi.

Diktaş, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’a da değinerek, 2032 yılına kadar 1 milyon adet üretilmesinin hedeflendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Artık ülke liderlerine gittiğimizde lokum yerine TOGG hediye ediyoruz" sözünü hatırlatan Diktaş, Türkiye'nin teknoloji alanında attığı adımların küresel düzeyde yankı uyandırdığını ifade etti.