Jandarma ve Polis Suçla Mücadeleye Devam Ediyor

Jandarma ve Polis Suçla Mücadeleye Devam Ediyor

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 09-14 Mart 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarla uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı, kaçak içki üretimi ve aranan şahısların yakalanması gibi suçlara yönelik önemli operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda çok sayıda şüpheli yakalandı ve önemli miktarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak malzeme ele geçirildi.

Uyuşturucu ve Kaçakçılık Operasyonları

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, 09 Mart 2025 tarihinde Ergene Ulaş Mahallesi’nde H.K. isimli şahsın aracında yapılan aramada, 10 adet 1000 ml’lik rakı, 4 adet 1500 ml’lik votka, 2 adet 1000 ml’lik votka, 15 adet 1000 ml’lik viski ve 24 adet 0,5 litre bira olmak üzere gümrük kaçağı alkol ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

10 Mart’ta Hayrabolu Kâhya Mahallesi’nde H.K. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada 29 adet sentetik hap ele geçirildi. Aynı gün Kapaklı Atatürk Mahallesi’nde İ.A. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada, 40x20 cm boyutunda peçeteye emdirilmiş 550 içimlik bonzai maddesi ve 1 adet cep telefonu bulundu. Şüpheli hakkında gerekli adli işlemler yapıldı.

Aranan Şahıslar Yakalandı

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, 12 Mart 2025 tarihinde Nusratiye Mahallesi’nde yapılan operasyonda, yakın akrabasını öldürme suçundan müebbet hapis cezası bulunan İ.A. isimli şahsı yakaladı. Aynı gün, yine Nusratiye Mahallesi’nde yakın akrabasını öldürme suçundan tutuklama kararı bulunan T.S. isimli şahıs da operasyonla yakalandı.

13 Mart’ta Marmaraereğlisi Dereağzı Mahallesi’nde yapılan operasyonda, banka dolandırıcılığı ve resmî belgede sahtecilik suçlarından 8 yıl 10 ay hapis cezası bulunan K.B. isimli şahıs yakalandı ve cezaevine teslim edildi.

Uyuşturucu ve Silah Ele Geçirildi

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 13 Mart’ta Süleymanpaşa Altınova Mahallesi’nde M.T. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 1 kök kenevir, 5 gram kubar esrar ve 1 adet uyuşturucu öğütme aparatı ele geçirdi. Aynı gün Çorlu İlçesi’nde Y.Y., Y.İ. ve S.G. isimli şahısların bulunduğu araçta yapılan aramada 32 gram eroin, 7 gram bonzai, 6 adet sentetik hap ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 6.515 TL para ele geçirildi.

Kaçak Tütün ve Makaron Operasyonu

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, 13 Mart’ta Kapaklı İlçesi’nde M.F. isimli şahsın işlettiği dükkânda yapılan aramada 100.200 adet dolu/boş makaron, 30 kg kıyılmış tütün, 1 adet tam otomatik makaron doldurma makinesi ve 1 adet kompresör ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Polis Ekiplerinin Operasyonları

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de uyuşturucu ve silah kaçakçılığına yönelik operasyonlar düzenledi. 11 Mart’ta Kapaklı İlçesi’nde O.Y. isimli şahıs üzerinde yapılan aramada 6,41 gram kenevir tohumu, 813,55 gram esrar, 47,57 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 şarjör ele geçirildi. Aynı gün Çorlu’da Y.S. ve S.B. isimli şahıslar üzerinde yapılan aramalarda A-M uyuşturucu maddesi bulundu.

12 Mart’ta Süleymanpaşa Aydoğdu Mahallesi’nde S.B. isimli şahıs üzerinde yapılan aramada 56 adet Galara 300 mg hap, 12,5 gram sentetik kannabinoid ve 8 adet ecstasy hapı ele geçirildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü’nden Bilinçlendirme Çalışması

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 Mart’ta 57. Alay Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik “Akran Zorbalığı”, “Elektronik Sigaranın Zararları” ve “Çocuk Koruma Kanunu” konularında bilinçlendirme eğitimi verdi. Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması ve farkındalık oluşturulması amacıyla yapılan çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Tekirdağ’da jandarma ve polis ekipleri, suçla mücadele çalışmalarını kararlılıkla sürdürerek bölgede güvenli bir yaşam ortamı sağlamayı hedefliyor.