Hakan Türksoy
Halkın şefi

İnternetten tanıdığım Ahmet usta ya da Ahmet şef harika yemek tarifleri veriyor...

Kullandığı malzemeler her evin buzdolabında bulunan malzemeler. Yani özel olarak markete gidip raflarda dakikalarca malzeme aramanıza gerek yok.

Ahmet ustanın iki buruşuk kabak ve bir yumurtayla tarif ettiği sabah kahvaltısını, "İtalyanların lazanyası varsa bizimde eriştemiz var" diyerek erişteden yaptığı lazanyayı denedim.

Parmaklarınızı yersiniz derlerdi inanmazdım. Şu an benim iki parmağım yok(!)

Şaka bir yana her evde bulunan malzemelerle verdiği tarifler birbirinden lezzetli olunca ben Ahmet ustaya "Halkın Şefi" demeye başladım.

Aklıma gelmişken rahmetli Öztürk Serengil'in Fransız lokantasıyla ilgili bir anısını yazayım.

"Oturduğumuz masada değişik boylarda en az onar tane çatal, kaşık, bıçak vardı. Garsonlar etrafımıza dizilmişti. Elden ele dolaşarak  masamıza gelen kocaman tabakların içinde kuş kakası büyülüğünde yemek vardı. Zaten hesabı öderken bizi ziyadesiyle öptüler"

Bu anıyı araya sıkıştırmamın nedeni şu; gösterişli mekanlar, tarifler ve  gösterişli sunumlar bize göre olmadığı gibi ilkel mekanlar ve tariflerde bize göre değil.

Siz halkın şefi Ahmet ustanın yayınladığı videoların sonunda "şimdi sunuma geçiyorum" dediği bölümleri bir izleyin.

Nasıl tarif verilir, nasıl sunum yapılır, daha da önemlisi sunum yaparken vatandaş  nasıl memnun edilir? bir görün.

Kısacası tırışkadan ustaları, şefleri ve tariflerini hayatınızdan çıkarın. Halkın şefini izleyin.

Yazı Tarihi : 26.11.2020