TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ AYGUN, ÇEVRE POLİTİKALARINI SERT BİR DİLLE ELEŞTİRDİ
Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada hükümetin çevre politikalarını sert bir dille eleştirdi.
Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesi hakkında CHP Grubu adına yaptığı konuşmada, hükümetin çevre politikalarını sert bir dille eleştirdi. Aygun'un konuşmasında öne çıkan başlıklar arasında Kaz Dağları'nın katledilmesi ve çevre politikalarındaki iddialı ifadeler yer aldı.
Aygun, sera gazı emisyonlarına karşı ağaç ve orman odaklı çözümler önerirken, hükümetin bu konuda rant sistemine odaklandığını iddia etti. Kaz Dağları'na yapılan müdahaleyi eleştiren Aygun, bölgede binlerce ağacın kesildiğini ve bu durumun ülkeyi "Talanistan" haline getirdiğini savundu.
"Ne yazık ki Kaz Dağları neredeyse benim kafam gibi kele döndü." ifadelerini kullanan Aygun, hükümeti "ağaç katili" olarak nitelendirerek, Kaz Dağları'na vurulan hançerle yaklaşık 350 bin ağacın yok edildiğini belirtti.