Tekirdağ'ın Tekstil Devi Güneşten Gelen Enerjiyle Üretimde Devrim Yapıyor
Tekirdağ'da faaliyet gösteren Çapkınoğlu Tekstil, üretimde sürdürülebilirliği ön planda tutarak güneş enerjisi santralinden (GES) yıllık enerji ihtiyacının yüzde 70'ini karşılıyor. Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan firma, 1152 güneş paneli ile çevre dostu enerji üretimine öncülük ediyor ve enerji tüketiminde önemli ölçüde tasarruf sağlıyor. Firma, bu yatırımıyla hem maliyetlerini düşürüyor hem de çevre dostu üretim yapmanın önemini vurguluyor.
Tekirdağ, Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Çapkınoğlu Tekstil, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımla dikkat çekiyor. 50 kişiye istihdam sağlayan ve ürünlerinin yüzde 80'ini dünyanın dört bir yanına ihraç eden firma, sürdürülebilir üretimin önemini vurgulayarak güneş enerjisi santrali (GES) projesine imza attı.
Firmanın çatısına yaklaşık bir yıl önce yerleştirilen 1152 güneş paneli sayesinde, yıllık enerji tüketiminin yüzde 70'ine denk gelen 700 bin kilovatsaat enerji üretimi gerçekleştiriliyor. Mali ve İdari İşler Müdürü Tunay Gürol, bu atılımla hem enerji maliyetlerinde önemli bir düşüş sağladıklarını hem de çevreye olan katkılarının arttığını belirtiyor.
Gürol, "Firmamızın enerji ihtiyacını büyük oranda güneşten karşılıyoruz. Bu sayede üretimde fazlalık olursa enerjiyi şebekeye satarak ek gelir elde ediyoruz. GES'in ömrü 25 yıl düşünüldüğünde, uzun vadede firmamıza ve çevreye sağladığı katkılar paha biçilemez" dedi.
Çapkınoğlu Tekstil'in bu öncü adımı, sadece Tekirdağ ve Trakya bölgesinde değil, Türkiye genelinde de yenilenebilir enerji kullanımının önemini ve avantajlarını gözler önüne seriyor. Firma, aynı zamanda enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasına da katkıda bulunarak ulusal ekonomiye de destek oluyor.