TTSO, Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi ile İş Dünyasına Çözüm Sunuyor
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle hayata geçirilen Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi aracılığıyla iş dünyasının ticari uyuşmazlıklarını hızlı ve düşük maliyetle çözme imkânı sunuyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen merkez, işçi-işveren ilişkilerinden ticari ihtilaflara kadar birçok konuda çözüm üretiyor.
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, merkezin sağladığı avantajları vurgulayarak, “Üyelerimiz, ticari ihtilaflarını kurumumuz aracılığıyla hem daha hızlı hem de daha düşük maliyetle çözebilecekler. Mahkemelerde yıllarca süren davalar, burada yalnızca birkaç hafta içinde neticeleniyor. Bu da hem zaman hem de maddi kaynak tasarrufu sağlıyor,” dedi.
Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi’nin, yargı sistemindeki iş yükünü hafifletirken, ticari ilişkilerde yaşanan zaman ve itibar kaybını önlediğini belirten Günay, “Bu süreç, yalnızca tarafların zaman ve maddi kayıplarını azaltmıyor, aynı zamanda anlaşmazlıkların karşılıklı uzlaşıyla çözülmesine olanak tanıyor. Adalet duygusu güçleniyor ve taraflar mutlu bir şekilde ayrılıyor,” ifadelerini kullandı.
Merkezde, uyuşmazlık bildiriminden itibaren 10 gün içinde arabulucunun atanması ve sürecin TOBB UYUM Arabuluculuk kurallarına uygun şekilde yürütülmesi hedefleniyor. Günay, “Bu sistem, ticareti kolaylaştıran ve toplumsal barışa katkı sağlayan önemli bir yapı. Üyelerimizin bu imkândan mutlaka faydalanması gerektiğine inanıyoruz,” dedi.
Merkez, yalnızca hukuki sorunları çözmekle kalmayıp, anlaşmazlıkları helalleşme yoluyla çözerek tarafların ticari ilişkilerinde uyumu teşvik ediyor. Günay, “Ticareti kolaylaştıracak, ekonomimizi ve yargı sistemimizi güçlendirecek her düzenleme bizim için değerlidir. Bu merkez, Tekirdağ iş dünyasına önemli katkılar sağlıyor,” diyerek açıklamasını tamamladı.